法輪功大遊行

平日跟隊尾參加遊行被人睇就有多次經驗,今天角色對調,坐在巴士上睇人遊行還是第一次。主辦團體是法輪功,十分之有隊形;遊行隊伍兩端各有兩隊樂 隊,中間亦有一隊,每隊樂隊都有自己的制服,各人排列整齊。沿途樂隊打鼓和吹奏着樂曲,如果不理banner上的字句,感覺上是嘉年華會大巡遊。

對 法輪功的認識,只限於真、善、忍’和李洪志,當然還有萬人圍中南海。而且法輪功的財力都不少,有自己的報紙、雜誌、電台和網站,少啲錢都唔得。香港班泛民 要學吓人哋點樣做fund raising同理財,仲有組織活動的能力;唔好成日嗌窮同埋每次抗議都是幾丁友,記者人數多過抗議的人!但是,如果泛民有強大的組織能力如法輪功,你話 佢地仲會唔會喺香港存在?

廣告
Explore posts in the same categories: 我思我想

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s


%d 位部落客按了讚: